تهدیدی كه از مسكن مهر برداشته شد

تهدیدی كه از مسكن مهر برداشته شد

پیش بینی اغلب متخصصین مسکن و شهرسازی این بود که مسکن مهر به سرانجام مسکن عمومی دهه های 60 و 70 میلادی کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی که به محیطی نامناسب تبدیل گشته بودند گرفتار خواهد شد. اما بنا بگفته معاون وزیر راه و شهرسازی، بازتعریف سیاست مسکن مهر موجب شد تجربه تلخ مسکن عمومی در آمریکای شمالی و اروپا تکرار نشود؛ در این خصوص با سرمایه گذاری کلان در زمینه های زیرساخت ها، حمل و نقل، خدمات، آموزش و امنیت، این تهدید از مسکن مهر برداشته شد.


به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، سال قبل جمعیت ۲۱ شهر جدید از ۱.۱ میلیون نفر عبور کرد. طبق آمار روند رشد جمعیت در شهرهای جدید به شش برابر کلانشهرهای کشور رسیده که علت اصلی آن گسترش زیرساخت ها و خدمات در این شهرها بوده است. با توجه به این که ساکنان شهرهای جدید اغلب از قشر جوان هستند این شهرها دارای ظرفیت مناسبی برای رشد اقتصادی هستند.
در ۳۰ سال تجربه زیسته شهرهای جدید، این شهرها طیفی از تکامل دیدگاه ها، نظریه ها و اقدامات را پشت سر نهاده است. آخرین تحول فکری در این راستا در دولت یازدهم و دوازدهم و در پاسخ به نیازهای ساکنان شهرهای جدید خصوصاً در سایت های مسکن مهر به وقوع پیوست. در آن ضمن لطمه شناسی تجارب گذشته و بازاندیشی در رویکردهای شهرهای جدید از سکونتگاه های فقط خوابگاهی به شهرهایی با خاصیت های یک شهر نسبتا خوب، پایدار و زیست پذیر، بازتعریف برخی مفاهیم همچون سیاست مسکن مهر و به کارگیری مجموعه ای از برنامه ها، طرح ها و اقدامات در دستور کار قرار گرفته است.

تغییر رویکرد شهرهای جدید از چهار سال قبل
شرکت عمران شهرهای جدید در گستره کارهای خود در سراسر کشور بوسیله شرکت های عمران وابسته، طی سالهای قبل تلاش داشته تا پاسخگوی انتظارات شهروندان باشد. دراین زمینه اعتقاد بر این بوده که با اولویت دهی به تامین زیرساخت های اجتماعی و فضاهای عمومی مورد نیاز سکونت و ارتقای کیفیت فضایی شهرها، ضمن پاسخگویی به نیازهای طیف گسترده تر شهروندان و دستیابی به تنوع اجتماعی، موجبات ایجاد تعادل فراگیر در شهرهای جدید و تحقق عدالت فضایی بین سایت های مسکن معر وسایر قسمت های شهر را فراهم نماید.
آنطور که حبیب الله طاهرخانی ـ مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ـ می گوید این شرکت از سال ۱۳۹۶ با تغییر رویکرد خود و بمنظور تامین خدمات روبنایی و زیرساختهای اجتماعی لازم برای بالا بردن رضایت و کیفیت زندگی در سایت های مسکن مهر شهرهای جدید که به پایدارسازی جمعیت در آنها منجر می شود به صورتی پررنگ تر از گذشته، مبادرت به ساخت و تامین خدمات روبنایی همچون آموزشی، فرهنگی، ورزشی، درمانی و فضای سبز بصورت منفرد یا در قالب راه اندازی پروژه های مشارکتی مراکز محلات در شهرهای جدید کرد.

احداث ۲۰۰ مدرسه طی چهار سال
طی چهار سال اخیر در شهرهای جدید حدود ۲۰۰ مدرسه توسط شرکت عمران راه اندازی شده است که بیشترین این مدارس در شهر جدید پردیس به تعداد ۴۰ مدرسه است. همین طور در این بازه زمانی چهار ساله تعداد ۶۷ باب فضای ورزشی، ۶۱ فضای سبز، ۱۲ باب فضای فرهنگی مانند سالن اجتماعات، سینما، تئاتر، کتابخانه و...، ۴۴ باب مسجد، ۱۵ مرکز درمانی و در حدود ۲۰ کلانتری و آتش نشانی مراکز درمانی در سطح شهرهای جدید راه اندازی شده است. همین طور مجموعه شرکت های عمران شهرهای جدید برای توسعه و ایجاد خدمات روبنایی و زیربنایی در شهرهای جدید و آماده سازی و محوطه سازی سایت های مسکن مهر، مبلغ ۴۴ هزار میلیاردریال تا آخر سال ۱۳۹۹ هزینه کرده است.

برنامه هایی برای ایجاد اشتغال در شهرهای جدید
هفته گذشته نیز تفاهمنامه همکاری بین شرکت عمران شهرهای جدید و سازمان فنی و حرفه ای کشور با هدف توسعه اقتصادی و مهارتی وفراهم کردن زمینه کارافرینی در شهرهای جدید به امضا رسید. ایجاد واحدهای آموزشی، نیازسنجی، برنامه ریزی، ساماندهی، تامین مقدمات، اجرای دوره های آموزش مهارتی و ارزشیابی مهارت بمنظور تربیت و تامین نیروی کار ماهر با رویکرد کمک به اشتغال زایی شهروندان، ارتقای مهارت شاغلین، توسعه اقتصادی و اجتماعی و رونق کسب وکار در شهرهای جدید همچون اهداف این تفاهم نامه عنوان شده است.
حبیب اله طاهرخانی ـ مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ـ در مراسم امضای این تفاهم نامه اظهار داشت: در زمان فعلی نوع اشتغال و روش های سنتی کاملاً متحول شده و اشتغال و فعالیت وارد محیط زندگی شده است، بدین سبب ما نیز باید در توسعه شهرهای جدید به این سمت حرکت نماییم.
وی با اشاره به پروژه مسکن مهر بعنوان بزرگترین پروژه مسکونی در تاریخ شهرهای جدید بیان کرد: طبق تحلیل های علمی و تخصصی صورت گرفته در سال ۱۳۹۲ پیش بینی می شد سرانجام این سکونتگاه ها به سرانجام مسکن های عمومی دهه ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی دچارشود و به محیطی نامناسب جهت زندگی تبدیل شوند که خوشبختانه ما در این راستا با بازتعریف سیاست مسکن مهر مانع تکرار تجربه تلخ دراین زمینه شدیم.
معاون وزیر راه و شهرسازی اشاره کرد: با سرمایه گذاری از شروع کار، موفق به حل این تهدید برای سکونتگاه های احداثی شدیم؛ ما حتی در این سایت ها شاهد کمبود شدید خدمات اولیه زندگی مانند آب، برق، و … بودیم اما حالا به سمت ایجاد زیرساخت های اجتماعی و خدمات عمومی علاوه بر حل مسایل زیربنایی وزیرساختی شهرهای جدید طی چهار سال قبل علاوه بر ساخت فضاهای روباز محله ای، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کلانتری، مراکز آتش نشانی و ساخت ۲۰۰ مدرسه که نمونه آن در شهرهای برخوردار کشور نیز یافت نمی گردد. در زمینه دسترسی ها و توسعه حمل و نقل بین شهرهای جدید وشهرهای مادر گامهای اساسی برداشته شد. افتتاح مترو هشتگرد -کرج در ادامه خط پنج مترو تهران.، افتتاح آزادراه سهند -تبریز، افتتاح بزرگراه صدرا -شیراز (بزرگراه شهید سلیمانی) دهها پروژه در مرحله نهایی کار قسمتی از اقدامات در راه توسعه دسترسی ها شمرده می شود.
طاهرخانی با تاکید بر این که شهرهای جدید در این دوره در ساخت مراکز انتفاعی نیز دارای تغییر رویکرد اساسی بوده است، اظهار داشت: خوشبختانه امروز فاخرترین مجموعه های تجاری با مشارکت بخش خصوصی در این سایت ها شکل گرفته است تا ارزش سکونت و دارایی ها همیشه حفظ و افزایش یابد.



1400/03/17
14:03:49
0.0 / 5
587
تگهای خبر: آموزش , پروژه , خدمات , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد