در گفت وگو با بكسیها مطرح شد
ارتباط پوکی استخوان با کاهش مصرف لبنیات
به گزارش بکسیها، یک متخصص تغذیه بالینی با اعلان اینکه سرانه مصرف لبنیات در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان کمتر است، در عین حال درباره ی غنی سازی این محصولات غذایی اظهار داشت: غنی سازی لبنیات به ویتامین ها کمک می نماید تا ویتامین های محلولی که در اثر کاهش چربی، از بین رفته، تامین گردد.
حسین ایمانی همزمان با نهمین روز پویش ملی سلامت، اطلاع رسانی تغذیه سالم در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه سرانه مصر لبنیات در ایران ۷۰ لیتر در سال است، اظهار داشت: با توجه به این که سرانه مصرف لبنیات در اروپا حدودا ۲۵۰ لیتر و در کشوری همچون هلند ۵۰۰ لیتر درسال است می توان ادعا کرد که سرانه مصرف لبنیات در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان کم تر است. البته این مساله که در فرهنگ غذایی ما چندان مصرف لبنیات وجود ندارد نیز قابل چشم پوشی نیست. از طرفی نیز قیمت محصولات لبنیاتی به شکلی افزایش داشته که در کاهش مصرف آن بی تاثیر نبوده است.
این متخصص تغذیه بالینی همین طور با اعلان اینکه کلسیم یکی از مهم ترین فاکتورها برای کنترل پوکی استخوان، سلامت دندان ها و همین طور تنظیم و کاهش فشار خون است، اضافه کرد: آمار پوکی استخوان در ایران بسیار بالا است و این مسئله همچون مواردی است که به کاهش مصرف لبنیات در ایران می تواند ارتباط داشته باشد.
وی درباره ی ارتباط رشد قد کودکان با مصرف لبنیات اظهار داشت: کلسیم نقش مهمی در رشد قد کودکان دارد و یکی از مواردی است که می تواند تضمین کننده قد کودکان در بزرگسالی باشد؛ بنا بر این نیز مادرانی که در دوران حاملگی مصرف لبنیات خوبی دارند، کودکان آنها رشد قدی مناسبی دارند. با مصرف میزان مناسبی از لبنیات، کودکان کلسیم مورد نیاز بدن خودرا دریافت می کنند و افزایش قد مناسبی را تجربه می کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره ی میزان تاثیرگذاری غنی سازی شیر و لبنیات با ویتامین ها در سلامت افراد اظهار داشت: در خیلی از کشورها لبنیات خصوصاً لبنیات کم چرب که ویتامین های محلول در آنها که بصورت چربی است از بین رفته را با ویتامین D، امگا۳، ویتامین های گروه B غنی می کنند؛ چونکه با کاهش چربی لبنیات، از ویتامین های محلول آنها نیز کم می شود و این غنی سازی بسیار راهکار مناسبی است و کمک می نماید تا خیلی از ویتامین ها و املاحی که در چربی شیر وجود دارند از این طریق تامین شوند.
وی اشاره کرد: غنی سازی لبنیات با ویتامین ها هیچ مشکلی ندارد و چه بسا کمک کننده است.
او همین طور درباره ی تاثیرگذاری این گروه مواد غذایی در بهبود کیفیت خواب نیز اظهار داشت: لبنیات به سبب این که سرشار از ویتامین B و کلسیم هستند می توانند به بهبود کیفیت خواب و آرامش افراد کمک کنند و بنا بر این نیز سفارش می شود که در وعده شام از لبنیات استفاده گردد تا افراد خواب بهتری را تجربه کنند.
منبع: بكسیها
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب