تفکیک از مبدا تنها راه نجات آرادکوه

تفکیک از مبدا تنها راه نجات آرادکوه

بکسیها: معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران ضمن اشاره به جمع آوری مراکز بدون مجوز پسماندسوزی در تهران تنها راه نجات سایت پسماند آرادکوه را تفکیک از مبدا درست و اصولی دانست.



علیرضا رحمتی در گفتگو با ایسنا، درباره ی معضل پسماند شهر تهران اظهار داشت: در ۲۲ منطقه تهران با مشکل پسماندهای پنج گانه شامل پسماند عادی، خانگی، صنعتی و واحدهای خدماتی که تفکیک نشده اند مواجه هستیم. به عنوان نمونه این پسماندها مشکلاتی را در سایت کهریزک به وجود آورده اند.

وی اضافه کرد: لازم است یک نظارت عالی بر پسماندهای بیمارستانی تهران صورت بگیرد تا آنها اصولی و دقیق بی خطرسازی و تبدیل به پسماند عادی شوند این در حالیست که حالا این پسماندها همراه با پسماندهای عادی موجب به وجود آوردن تبعات بهداشتی بسیاری خواهند شد.

رحمتی درباره ی پسماندهای صنعتی و کشاورزی نیز اظهار داشت: آنها نیز از مواردی هستند که محیط زیست باید در کلانشهر تهران بر آنها نظارت داشته باشد. حالا مسئولان نظارت دارند اما کافی نیست بدین جهت باید با تقویت گشت و پایش ها در سطح شهر تهران و با کمک مجموعه آموزش، آگاهی و اطلاع رسانی در سطح واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی همراه با نظارت بر حسن اجرای قوانین محیط زیستی این مساله را محقق نماییم.

وی درباره ی مجموعه دوره های آموزشی به واحدهای صنعتی، تولیدی و خدماتی اشاره کرد: از سال قبل که این پروسه شروع شد و نزدیک به ۲۰ دوره آموزشی و ارتقای آگاهی های زیست محیطی برای مجموعه کل بیمارستان ها و واحدهای صنعتی غرب تهران برگزار کردیم. این تعامل، همکاری و افزایش آگاهی موجب بیشتر شدن احساس مسئولیت اجتماعی در آنها نسبت به حل مسائل و مشکلات زیست محیطی خواهد شد.
معضل پسماند در آرادکوه چه شد؟
رحمتی ضمن اشاره به یک معضل اساسی در موضوع پسماند در سایت آرادکوه توضیح داد: این سایت تنها مقصد پسماندهای پایتخت دیده شده است، بطوریکه تمامی پسماندهای تهران که حدود ۶۰۰۰ تن است جمع آوری و در آن سایت دپو می شوند.

وی درباره ی حل مشکل آراد کوه اشاره کرد: ما بدنبال آموزش و فرهنگ سازی از صفر تا صد در راستای اصلاح سبک زندگی مردم - که مصرف گرایی است- هستیم. این اقدام بدین معنا است که پسماندها از خانه باید تفکیک شود علاوه بر آن زیرساخت های لازم باید فراهم گردد تا اگر مردم در خانه تفکیک را انجام دادند، شهرداری ها بعد از تحویل، تمامی پسماندها را درهم جمع نکنند.

رحمتی ضمن اشاره به مفهوم مدیریت سبز اظهار داشت: راه حل مدیریت سبز این است که در دستگاه های دولتی، سازمان ها و نهادهای عمومی و غیردولتی تفکیک جدی، اصولی و از مبدا پسماند صورت گیرد سپس به سایت پسماند انتقال یابد اما این سازوکار اولیه وجود ندارد و پسماندها تنها بعد از جمع آوری در سایت پسماند دپو می شوند و به آسانی امکان تفکیک شان وجود ندارد و طبیعتا تبعاتی را مانند انتشار بوی بد شیرابه ها در منطقه بدنبال خواهند داشت.

معاون مدیرکل و رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهر تهران اشاره کرد: برای حل مشکل سایت های پسماند مانند کهریزک و آرادکوه باید پروسه تفکیک از مبدا را بصورت اصولی شروع نماییم البته زمان بر است اما راهی جز این نداریم.
پسماندسوزی ها را چه کنیم؟
رحمتی درباره ی پسماندسوزی ها که یکی دیگر از معضلات شهر تهران است، اشاره کرد: پسماندسوزها مراکز جمع آوری بدون مجوز پسماند هستند. ما در منطقه هرندی به کمک فرمانداری نزدیک به ۳۰ واحد پسماندسوز را پلمب و تخلیه کردیم.

وی درباره ی پسماندسوزی در منطقه خلازیر اظهار داشت: با برنامه ویژه و نظارتی قصد جمع آوری پسماندسوزها در این منطقه را نیز داریم.

رحمتی در آخر ضمن اشاره به این که تنها با حذف و پلمب یک واحد مشکل حل نخواهد شد چونکه در مکانی دیگر کار خودرا باردیگر شروع می کند، اظهار داشت: با سازمان مدیریت پسماند در طرح جامع مدیریت پسماند در حال انجام اقدامات لازم برای راه اندازی یک مجموعه شهرک بازیافتی هستیم تا تمامی این واحدها در یک مکان مدیریت شده به تفکیک پسماند بپردازند.





منبع:

1402/03/09
11:15:15
0.0 / 5
472
تگهای خبر: آموزش , بازی , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد