یكی از مجریان طرح كالابرگ الكترونیك تشریح كرد

نحوه انتخاب سبد غذایی خانوارها در طرح کالابرگ

نحوه انتخاب سبد غذایی خانوارها در طرح کالابرگ

به گزارش بکسیها، یکی از مجریان طرح کالابرگ الکترونیک ضمن اشاره به «سبد غذایی» تعریف شده طی سالهای گذشته می گوید: در بازبینی سبد غذایی مطلوب ۱۴۰۲، با عنایت به افزایش بار بیماری های غیرواگیر ناشی از «اضافه وزن و چاقی» در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر کشور زیر نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت و دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی، مقرر شد میزان انرژی تأمین شده از سبد به میزان مورد نیاز برآوردشده برای متوسط جامعه و نه بالاتر از آن باشد.


دکتر فاطمه محمدی نصرآبادی در گفت ‍وگو با ایسنا، بعنوان یکی از مجریان طرح سبد غذایی مطلوب و مقرون به صرفه، اظهار نمود: مبنای تعیین خط فقر، حداقل دستمزد در بیشتر کشورهای دنیا و سبد غذایی مطلوب و مقرون به صرفه برای هر کشور بر پایه بافت و خصوصیت های منحصربه فرد کشور تدوین شده است و معمولاً این سبدها به صورت ادواری بازبینی می شوند.
وی افزود: در تدوین سبد غذایی مطلوب فرض بر اینست که سبد غذایی مطلوب مبتنی بر ‏گروه های غذایی و مواد غذایی، زبان مشترک و قابل فهم را در جهت برقراری هماهنگی ‏بین سه متولی اصلی امنیت غذایی (مردم، جامعه‌ی علمی و سیاست گذاران) فراهم می آورد. ‏مهم ترین خصوصیت مواد غذایی سبد مطلوب اینست که مواد غذایی باید منعکس کننده الگوی واقعی مصرف غذایی اکثریت جامعه باشد.‏
‏نصرآبادی با اشاره به اینکه کمیت و کیفیت مواد غذایی ‏انتخاب شده باید بگونه ای باشد که تأمین کننده نیازهای تغذیه ای و سلامت تمام اقشار جامعه به ‏تفکیک گروههای سنی و جنسیتی باشد و با عنایت به ترکیب هرم جمعیتی کشور تنظیم شود و ‏منطبق با الگوی تولید، عرضه و فرهنگ مصرف جامعه باشد، اظهار داشت: در سال ۱۳۹۲ انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور و دانشکده علوم تغذیه و رژیم شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران با استفاده از داده های بررسی مصرف دهه ۱۳۸۰ و ترازنامه های غذایی سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۸ و پایه قرار دادن ترازنامه‌ی غذایی سال ۱۳۹۰ و احتساب ترکیب جمعیتی کشور برپایه سرشماری آماری سال ۱۳۸۵، مبادرت به تدوین سبد مطلوب غذایی کردند. با در نظر گرفتن دو عامل میزان انرژی مورد نیاز هر زیر گروه جمعیت (به تفکیک سن و جنس) و همینطور درصد هر زیرگروه از کل جمعیت کشور، متوسط انرژی مورد نیاز جمعیت ایران در سال ۱۳۹۲ برابر ۲۳۸۱ کیلوکالری برآورد شد، در حالیکه مقدار تأمین شده از سبد (۲۵۷۳ کیلوکالری) حدود ۲۰۰ کیلوکالری بالاتر از مقدار مورد نیاز بود.
وی خاطرنشان کرد: در بازبینی سبد غذایی مطلوب ۱۴۰۲، با عنایت به افزایش بار بیماری های غیرواگیر ناشی از اضافه وزن و چاقی در ایران و بر پایه اجماع متخصصان تغذیه سراسر کشور زیر نظر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی مقرر شد که میزان انرژی تأمین شده از سبد به میزان مورد نیاز برآوردشده برای متوسط جامعه و نه بالاتر از آن باشد.
ـ جدول مقدار مورد نیاز، مقدار و درصد نیاز سرانه تأمین شده از سبد غذایی مطلوب به انرژی و مواد مغذی کلیدی:



ـ جدول مقادیر پیشنهادی مواد غذایی سبد غذایی مطلوب جامعه‌ی ایرانی و انرژی و مواد مغذی آن، سال ۱۴۰۲:






منبع:

1402/12/26
12:40:14
0.0 / 5
339
تگهای خبر: آموزش , كیفیت , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۱
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد