سندرم ناخن زرد چیست؟

سندرم ناخن زرد چیست؟

به گزارش بکسیها، سندرم ناخن زرد (Yellow Nail Syndrome) یک بیماری نادر است که ناخن های دست و پا را درگیر می کند و معمولاً افراد بالای ۵۰ سال به این عارضه گرفتار می شوند.


به گزارش بکسیها به نقل از ایسنا، این بیماری به دنبال تجمع مایع لنفی زیر ناخن که سبب می شود به رنگ زرد به نظر برسند، ایجاد می شود و می تواند نشانه اختلال در سیستم لنفاوی باشد. مبتلایان به این عارضه امکان دارد به مرور زمان به بیماری های ریوی یا سیستم لنفاوی (مبارزه با عفونت) گرفتار شوند.
متاسفانه علت این عارضه معمولاً ناشناخته است با این وجود بعضی از علل هم مطرح شده اند که در ادامه به آنها اشاره می کنیم:
ژنتیک - اگر در خانواده شما کسی ناخن زرد دارد، احتمال مبتلا شدن به آن در شما هم بیشتر است.
انوع خاصی از سرطان - این عارضه در مواردی نادر با سرطان مغز استخوان (multiple myeloma)، سرطان ریه، سرطان پستان، سرطان کیسه صفرا، سرطان حنجره و لنفوم و برخی سرطان های دیگر همراه بوده است.
سندرم های نقص ایمنی - سندرم ناخن زرد در مواردی به علت کمبود ایمونوگلوبولین جی (IgG)، نوعی کمبود آنتی بادی که در آن بدن ایمونوگلوبین کافی تولید نمی کند و همینطور نقص ایمنی متغیر شایع (وضعیتی که با عفونت های مکرر مشخص می شود) ایجاد می شود.
بیماری های غده تروئید - سندرم ناخن زرد گاهی با بیماری هاشیموتو (تیروئید بزرگ شده و صدمه دیده)، کم کاری شدید تیروئید و تیروئید پرکار همراه می باشد.
سندرم نفروتیک - سندرم ناخن زرد خیلی به ندرت امکان دارد همراه با سندرم نفروتیک (زمانی که کلیه ها به درستی کار نمی کنند) هم ظاهر شود.
به نوشته ایندیپندنت، اختلالات لنفاوی، آرتریت روماتوئید و کمبود ویتامین E هم می تواند زرد شدن ناخن ها را به دنبال داشته باشند.
نشانه های سندرم ناخن زرد
باآنکه زرد شدن ناخن ها از علائم اولیه این سندرم است، علایم دیگری هم هستند که باید مراقب آنها باشیم.
بعضی از این علایم عبارتند از ناخن های زرد، ضخیم و منحنی، ناخن هایی که رشدشان متوقف شده است، ناخن هایی که از بستر زیرینشان جدا شده اند، عفونت در بافت نرم اطراف ناخن و از دست دادن کوتیکول (پوسته ناخن).
درمان سندرم ناخن زرد
سندرم ناخن زرد معمولاً به عوارض ناشی از این بیماری بستگی دارد و متخصصان درمان ها را بر مبنای آن چه برای بیمار مشکل بوجود آورده است، ارائه می کند.
بعضی از این روش های درمانی شامل مصرف آنتی بیوتیک برای عفونت های تنفسی، ویتامین E برای ناخن، کورتون (کورتیکواستروئید) برای التهاب و جراحی، زمانیکه پوشش ریه ها و حفره قفسه سینه پر از مایع می شود، هستند.
به گزارش وری ول هلت، در مجموع میتوان اظهار داشت که سندرم ناخن زرد چیزی فراتر از زرد شدن ناخن ها است و می تواند سیستم تنفسی و غدد لنفاوی را درگیر کند و در مواردی عامل آن ژنتیک یا بیماری های مزمن است و در صورت مبتلا شدن به سندرم ناخن زرد، میتوان از راه روش های درمانی متمرکز بر رفع نشانه های این عارضه، آنرا کنترل کرد.



1403/02/07
12:36:51
0.0 / 5
337
تگهای خبر: متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات کاربران بکسیها در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
بکسیها - اخبار اجتماعی
baxiha.ir - مالکیت معنوی سایت بکسیها متعلق به مالکین آن می باشد